SHARE

Nogle tjener store summer på sportsbetting, og nogle enkelte kan endda leve af det. Men når du går i gang med sportsbetting, er det først og fremmest vigtigt, at det er noget, som, du synes, er sjovt. Det skal nemlig være med til at gøre sportskampene endnu mere spændende for dig at se.

Sportsbetting blev traditionelt forbundet med fodbold, men i dag har du mulighed for at spille på en lang række forskellige sportsgrene. Det kan for eksempel være håndbold, tennis, hestevæddeløb og amerikansk fodbold.

Det er dog ikke kun sportskampe og -resultater, som du har mulighed for at spille på ved sportsbetting. I dag kan du også spille på, hvad Dronningen siger i sin nytårstale, hvornår der bliver udskrevet valg og en lang række andre begivenheder i vores samfund.

Sørg for at have en bankroll til sportsbetting

Når du skal i gang med at spille, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at have en bankroll til at spille for. Det er en sum af penge, som du kan undvære i dit daglige budget. Du kan tilføje lidt penge til din bankroll hver måned, lige som du ville gøre med en opsparing.

Det er vigtigt, at du har en bankroll for, at du ikke kommer til at tage af de penge, som du skal bruge til dine faste udgifter. Det er rigtig ærgerligt at have spillet hele huslejen op og så være nødt til at låne penge for at skulle betale for den.

Når du placerer et bet, bør du aldrig bruge mere end 1% af din bankroll. På den måde sikrer du, at du ikke mister for mange penge. Selvom du er helt sikker på udfaldet af en kamp, kan det jo stadig godt ende anderledes, end du troede. Så kan det være fristende at sætte flere penge på den næste kamp for at vinde det tabte tilbage, men det kan hurtigt blive en glidebane, hvor du ender med at miste alle dine penge.

Selv de professionelle sportsbettere vinder kun i omkring 60% af tilfældene. Du skal derfor forberede dig på, at du kommer til at tabe nogle af de penge, der er i din bankroll - men du skulle jo gerne vinde mange flere på dine andre bets.

Specialviden giver succes med sportsbetting

Hvis sportsbetting skal være andet end et sort hul, som du smider dine penge i, er det vigtigt, at du sørger for at specialisere dig. Det er svært at få succes, hvis du spiller på lidt tilfældige sportsgrene uden rigtig at kende noget til sporten eller spillerne. Så kommer det i hvert fald nok til at være mere held end forstand, hvis du vinder.

Derfor skal du vælge en eller flere sportsgrene, som du specialiserer dig indenfor. De fleste har nogle sportsgrene, som, de synes, er mere spændende end andre. Det vil derfor være naturligt at bygge videre på din viden om dem.

Men udover, at du bør specialisere dig i en bestemt sportsgren, bør du også specialisere dig i et bestemt geografisk område. Det kan være dansk eller europæisk fodbold. I dag er det muligt via nettet at spille på fodboldkampe i hele verden. Det vil dog være alt for omfattende for dig, hvis du også skal vide noget om, hvordan spillerne på de forskellige hold i for eksempel Sydamerika og Australien er. Det kan du nøjes med at sætte dig ind i, når de skal spille mod Danmark.

Hold hovedet koldt, når du placerer væddemål

Det er vigtigt, at du altid holder hovedet koldt, når du spiller. Generelt siger man, at du ikke skal gamble, hvis du ikke ville køre bil. Grunden til det er, at hvis du spiller med dine følelser, eller når du er fuld, kommer der ikke noget godt ud af det. Du kommer højst sandsynligt til at placere et bet, der er alt for stort, og som slet ikke er gennemtænkt.

I dag er det meget nemt for dig at gå ind på nettet og spille - også når du er fuld eller på anden måde i dine følelsers vold. Der kommer dog ikke noget godt ud af udelukkende at spille med mavefornemmelsen. Du er nødt til også at have hovedet med dig.

Forstå oddsene ved sportsbetting

For alle spil er der forskellige odds. Det er lige meget, om det er en sportskamp eller ej. Det er vigtigt, at du er opmærksom på oddsene, når du spiller. De har stor betydning for, hvor mange penge du kan vinde.

I Danmark angiver vi odds med decimaler. Det kan for eksempel være 2,5. Det betyder, at du får pengene 2,5 gange igen. Hvis du har spillet for 100 kroner, vinder du altså dermed 250 kroner.

Hvis du spiller via udenlandske sider, vil du opleve, at de stiller deres odds anderledes op. I Storbritannien stiller de dem op som 2/1. Det vil sige, at du får to gange så mange penge tilbage, hvis du vinder.

I USA stiller de dem op i forhold til, hvor meget du skal spille for at vinde. Det kan for eksempel være +200. Det betyder, at du kan vinde 200 kroner, hvis du har spillet 100 kroner.

Disse væddemål har du mulighed for at foretage ved sportsbetting

Når du spiller på sportskampe, har du mulighed for at spille på flere forskellige resultater. Det kan for eksempel være single væddemål, hvor du spiller på resultatet af en kamp, og kombineret væddemål og systemspil, hvor du spiller på resultaterne af flere kampe. Forskellen på de to er, at du ved kombinerede væddemål skal have alle rigtige, mens du ved systemspil ikke behøver at have alle rigtige.

Derudover har du også mulighed for at spille propositionelle væddemål og med handicap. Propositionelle væddemål er, når du spiller på et tal. Det kan for eksempel være, hvor mange mål der bliver scoret i en kamp. Ved væddemål med handicap er det ene hold blevet tildelt et handicap i forhold til, hvordan det er gået dem, tidligere de to hold mødtes. De mål, der blev scoret i den foregående kamp, tæller derfor med i den næste kamp.