SHARE

Når du sidder i et tog eller en bus, har du ikke mulighed for at sidde med pen og papir og løse en sudoku. Det er dog stadig rart, at du kan bruge de japanske opgaver som adspredelse, da det er en god måde for dig at få tiden til at gå. Samtidig er det også med til at holde din hjerne i gang, når den får nogle gode udfordringer ved, at du prøver at løse opgaverne. 

For at kunne blive ved med at løse sudoku, selvom du sidder i en situation, hvor du ikke kan bruge pen og papir, er det smarteste, at du har dem på mobilen. Den kan du lynhurtigt finde frem og udføre en sudoku. Du kan gemme din sudoku, så du kan fortsætte på den, når du igen har brug for adspredelse. Dermed går den ikke tabt, og du er sikker på, at du ikke kommer til at smide den væk. 

Der findes en række forskellige apps, der gør det muligt for dig at løse sudoku på mobilen. Du finder dem der, hvor du normalt henter apps. De har opgaver i forskellige sværhedsgrader, hvilket gør det muligt for dig at blive ved med at udfordre dig selv. 

Sørg for at blive ved med at udfordre dig selv, når du løser sudoku

Når vi skal løse en opgave, er der mange af os, der har en tendens til at vælge de lette opgaver. Der er noget rart i, at vi ikke bliver udfordret alt for meget, når vi skal løse en opgave. Det samme gør sig gældende, når vi skal løse en sudoku. Derfor er der nogle af os, der har en tendens til at blive på det samme niveau og ikke udfordre os selv ved at løse sværere sudokuer. 

Det er dog vigtigt, at du bliver ved med at prøve på at løse sværere sudokuer. Det er med til at gøre, at du bliver ved med at udfordre din hjerne - og det kan hjernen faktisk rigtig godt lide, selvom det måske ikke altid er de signaler, den sender til dig. 

Det svarer lidt til, at du synes, at det er hårdt at løbe fem kilometer. Hvis du bliver ved med at løbe 2,5 kilometer, kommer du jo aldrig til at prøve, hvordan det er at løbe fem kilometer. Derefter kan du ikke komme i bedre form. På mange måder er sudokuer altså gymnastik for hjernen. 

Sudokuer kan ikke stå alene

Selvom sudokuopgaver på mobilen i høj grad er med til at gøre, at du får trænet din hjerne, kan de dog ikke stå alene. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at du også træner din hjerne på andre måder. Det kan for eksempel være ved at læse svære bøger, lære noget nyt, spille brætspil og generelt udfordre dig selv på noget, som du ikke er god til. Det er med til at gøre, at du holder din hjerne skarp i længere tid. Vores hjerner vil nemlig med tiden begynde at fungere lidt langsommere, men du kan altså holde den skarp i længere tid ved at udfordre den.